درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1393/9/15 - 09:20:19
تعداد بازدید: 1471
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نژاد پرستی پلیس و دولت آمریکا ادامه دارد/ پرپر شدن رویای مارتین لوترکینگ
نژاد پرستی پلیس و دولت آمریکا ادامه دارد/ پرپر شدن رویای مارتین لوترکینگ

سعید سبحانی

نام مارتین لوترکینگ این بار بیش از هر زمان دیگری در میان سیاهپوستان آمریکا تکرار میشود. گویا وی بار دیگر زنده شده است تا شاهد ادامه تبعیض و نژادپرستی سفید پوستان و مقامات دولتی، قضائی و امنیتی ایالات متحده باشد. این روزها خشم مردم آمریکا از نژادپرستی موجود در کشورشان به نقطه اوج خود رسیده است. آنچه این روزها در فرگوسن رخ میدهد و یا آنچه طی هفته‌های اخیر در خیابانهای نیویورک رخ داده است جملگی نشان از حلول روح نژاد پرستی در سرتاسر آمریکاست.

در اینجا بار دیگر شهروندان آمریکایی،مخصوصا سیاهپوستانی که تحت ستم پلیس و مقامات قضائی هستند تشنه سخنرانی مارتین لوترکینگ هستند. (رویایی دارم ) نام یک سخنرانی 17 دقیقه‌ای از مارتین لوتر کینگ است که در 28 اوت 1963 در گردهمایی بزرگ طرفداران تساوی حقوق سیاهپوستان و سفیدپوستان در برابر بنای یادبود لینکلن در واشنگتن دی سی ایراد شد. رویایی دارم از مهم‌ترین و مشهورترین سخنرانی‌ها در تاریخ آمریکا به‌شمار می‌آید.مارتین لوتر کینگ در این سخنرانی که در آن عبارت (رویایی دارم) تکرار می‌شد، درباره آرزوی خود سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که زمانی در آمریکا طبق مرام و آرمان خویش زندگی کند و تحقق مساوات و برابری ذاتی انسان‌ها را به چشم ببیند.

اخیرا بار دیگر تبعیض پلیس و نهادهای قضائی آمریکا علیه سیاهپوستان تکرار شد. هیئت منصفه دادگاه شهر نیویورک دانیل پانتالئو افسر پلیسی را که اقدام به خفه کردن اریک گارنر فرد غیرمسلح سیاهپوستی که مشکل تنفسی داشت، کرده بود تبرئه کرد.گارنر اوایل سال جاری میلادی در منطقه (استیتن آیلند) نیویورک هنگامی که پلیس برای بازداشت کردنش به وی حمله کرد، بر اثر خفگی از ناحیه گلو جان داد.

در ویدئویی که از نحوه بازداشت مقتول منتشر شده نشان می‌دهد افسر پلیس دستان خود را دور گردن گارنر حلقه کرده و به شدت فشار می‌دهد و فرد سیاهپوست نیز فریاد میزند (نمی توانم نفس بکشم).خبر تبرئه این پلیس نیویورکی از ارتکاب به قتل یک سیاهپوست دیگر در حالی منتشر شده است که در هفته‌های گذشته شهر فرگوسن ایالت میسوری شاهد صدور حکم برائت دیگری برای افسر قاتل مایکل براون نوجوان 18 ساله غیرمسلحی بود که در ماه سپتامبر به ضرب گلوله وی کشته شد.پس از اعلام حکم برائت هیئت منصفه، علاوه بر میسوری، چندین ایالت دیگر آمریکا نیز علیه بیعدالتی و نژادپرستی علیه سیاهپوستان تظاهرات‌های گسترده‌ای برگزار کردند.

نژادپرستی در ایالات متحده آمریکا همچنان ادامه دارد. آنچه اخیرا در نیویورک میگذرد، تنها نماد و نشانه‌ای از این بحران است. تبرئه افسر پلیسی که اریک گارنر را به قتل رساند، شهروندان آمریکایی در نیویورک را به خیابانها کشانده است. در 26 تیرماه گذشته نیروهای پلیس نیویورک برای بازداشت اریک گارنر به ظن فروش غیرقانونی سیگار به زور متوسل شدند. چندین مامور پلیس سفیدپوست نیویورک ابتدا گارنر را با خشونت روی زمین انداختند. در یک فیلم ویدئویی غیرحرفه‌ای که از این صحنه تهیه شده است، یکی از ماموران پلیس با دست گلوی گارنر را می‌فشارد.گارنر چهل و سه ساله نیز که به بیماری آسم مبتلا بود چند بار به زحمت و با صدایی گرفته به ماموران پلیس التماس می‌کند که گلوی وی را رها کنند زیرا نمی‌تواند نفس بکشد. اما رفتار خشونت‌آمیز نیروهای پلیس باز هم ادامه پیدا می‌کند تا اینکه گارنر از هوش می‌رود و پس از انتقال به بیمارستان خبر مرگش اعلام میشود.کشته شدن گارنر به علت رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا، تاثر و اعتراض شدیدی در نیویورک برانگیخت و در هفته‌های گذشته نیز در اعتراض به کشته‌شدن این سیاهپوست به دست ماموران پلیس، تظاهرات متعددی در نیویورک برگزار شد.

سیا‌هان و اقلیت ‌های دیگر هنوز از تبعیض و رفتارهای نابرابر در رنجند. همچنین دستگاه قضائی آمریكا مشكلات زیادی را برای سیاهپوستان آمریكایی به وجود آورده است.تبعیض نژادی و قومیتی در ایالات متحده همچنان وجود دارد و وضعیت معیشتی سیاهان و رنگین پوستان در آمریكا در پایین ترین سطح قرار دارد. سیاهپوست‌ها و سایر اقلیت‌ها جزء پایین ترین طبقات جامعه آمریكا به حساب میآیند. در گزارشهایی که در ایالات متحده آمریکا منتشر شده، تاکیدگردیده است که تبعیض نژادی از مهمترین عوامل بیماری‌های روانی در میان كودكان نژادهای مختلف ساكن در آمریكاست.در این گزارشها تاکیدشده است که كودكان سیاهپوست نیز بیش از 2 برابر كودكان سفید پوست آمریكایی در معرض بیماری افسردگی هستند.

در حال حاضر ایالات متحده آمریکا به عنوان کشوری نژاد پرست مورد شناسایی ملتهای دنیا قرار گرفته است. مولفه‌های نژادپرستی با كمی تغییردرلایه‌های پنهان تری ازجامعه، فرهنگ، سیاست و قانون ایالات متحده آمریكا مخفی شده است.تلاش نخبگان آمریكایی درسطوح مختلف اجتماعی،سیاسی وفرهنگی برای الگوسازی براساس استانداردهای خاص مبتنی برآنچه به عنوان ویژگی‌های یك فرد آمریكایی محسوب می‌شود و تلاش برای یكسان سازی جامعه، بیش از پیش حقوق اقلیت‌های قومی را نقض میكند. این تبعیض‌ها تا جایی گسترش یافته اند  كه حتی به دستگاه قضائی آمریكا نیز سرایت كرده است.آمار قتل، زندانی شدن بدون تفهیم اتهام و برگزاری دادگاه، دستگیری‌های بی‌علت و تضییع حقوق اجتماعی سیاهپوستان در دوران ریاست جمهوری اوباما، نه تنها کاهش نداشت بلکه بیشتر نیز شده است. این در حالی است که تنها بخش کوچکی از موارد متعدد خشونت نیروهای پلیس آمریکا علیه رنگین‌پوستان و سیاهپوستان آمریکایی در مطبوعات و رسانه‌ها منتشر می‌شود.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3081






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.